Legume exotice la Roșiori

Fructe si legume, care pana mai ieri, veneau la noi doar in container din tarile calde sunt acum produse de fermierii romani (14 APRILIE 2016). Schimbarile climatice ii determina pe agricultori sa renunte la culturile traditionale si sa se orienteze spre cele exotice. Profitul poate ajunge chiar si la 10.000 euro pe hectar. Un tanar din Roșiori, Ialomita, absolvent de horticultura, cultiva de 5 ani fenicul. Valentin Cristea are in solarii 5.000 de fire din leguma exotica pe care urmeaza sa le planteze in camp. Fermierul spune ca vedeta bucatariei mediteraneene s-a adaptat cu usurinta si la noi. Denumit si anasonul dulce sau mararul dulce, feniculul se foloseste la condimentarea si aromatizarea preparatelor culinare, carora le da o savoare deosebita. Tanarul fermier mai cultiva si tot felul de soiuri de pepene galben si salata iceberg, mai putin intalnita la noi pentru ca este sensibila la frig. El are in curte si cativa butasi de kiwi. Cultura de fenicul este insa una banoasa. Leguma exotica se vinde in supermarket-urile din tara cu 5 lei kilogramul.

Economic, Stiri