Concursul pentru directori, tensiuni în învățământ

Concursul pentru ocuparea functiilor de directori de scoli incinge spiritele in invatamant (28 SEPTEMBRIE 2016). Multi dintre managerii actuali se gandesc sa nu participe la examen, in timp ce altii contesta metodologia si critica decizia pripita a Ministerului Educatiei. Cadrele didactice spun ca termenul pana la testare este prea scurt pentru pregatire, iar bibiliografia nu corespunde cu activitatea de manager. Gandit ca o modalitate de a depolitiza unitatile de invatatmant, concursul pentru ocuparea functiilor de director risca sa creeze haos in sistem.

O parte dintre directorii cu experienta iau in calcul neinscrierea la acest examen. Dascalii spun ca in aceasta perioada au de rezolvat probleme urgente care tin de buna functionare a scolilor si nu au timp sa se pregateasca pentru concurs.

Atmosfera a devenit tensionata in scolile din Ialomita. In timp ce majoritatea dascalilor contesta data organizarii concursul, unii lideri de sindicat cred ca schimbarea directorilor nu-i va afecta pe elevi si nici procesul educativ.

Concursul va a vea loc pe 12 octombrie, candidatii se pot inscrie pana pe 2 octombrie. La nivel national sunt scoase la concurs putin peste 9000 de posturi de directori si directori adjuncti in unitatile de invatamant

Educatie, Stiri