Război politic la Fetești. Miza: 25 copii cu dizabilități

Circ în ședința Consiliului Local Fetești (26 OCTOMBRIE 2016). Consilierii social democrați și cei liberali s-au certat timp de o oră pe un proiect de hotărâre care prevedea darea în administrarea Consiliului Județean Ialomița a unui spațiu în care învață 25 de copii cu dizabilități pentru a fi reabilitat. Autoritățile locale nu au bani pentru a susține financiar refacerea cladirii degradate. Pentru ca acest spațiu funcționează în incinta unei creșe și urmeză să fie scos din proprietatea publica locala, aleșii liberali s-au abținut de la vot, iar proiectul a fost respins pentru a patra oară. Considerând că imobilul respectiv, în care acum funcționează în condiții improprii, fără autorizație, o creșa, la parter și școala pentru copiii cu probleme fizice și psihice la etaj, nu trebuie înstrăinat Consiliului Județean, care altfel nu poate investi în modernizarea lui, aleșii liberali s-au dovedit de neînduplecat. Nici rugămințile primarului, nici argumentele taberei adverse și nici prezența în sala de ședințe a părinților și a copiilor cu nevoi speciale nu i-au făcut pe consilierii de la PNL să-și schimbe votul.

Cele două tabere adverse s-au războit în argumente și contraargumente, transformând proiectul de pe ordinea de zi într-o dispută politică. Liberalii au acuzat faptul că în acest fel copiii de la creșă sunt discriminați în favoarea celor cu dizabilități și au cerut garanții că Feteștiul va primii în perioada urmatoare sume importante de la bugetul județean. Totul s-a transformat într-un adevărat vacarm.

În loc să fie rezolvată problema, lucrurile s-au complicat și mai mult. Pentru ca nu s-a ajuns la nicio înțelegere, printr-o hotărâre a Consiliului Județean, copiii urmează să fie mutați într-o altă clădire, în care în prezent funcționează sediile Poliției de Frontieră și Poliției Locale. Cele două intituții vor fi evacuate fără să se cunoască locul unde se vor muta.

Celelate 13 poiecte de pe ordinea de zi a ședinței care vizau situațiile de urgență, repartizarea unei locuințe ANL și inventarierea bunurilor care fac parte din domeniul privat al municipiului Fetești au fost aboptate în unanimitate.

Administratie, Politica, Stiri