O altfel de lecție de contabilitate

Elevii de la profilul economic al Liceului Tehnologic « Al. I. Cuza » din Slobozia s-au întâlnit cu experții contabili pentru a discuta despre taxele și impozitele locale în cadrul unui simpozion pe teme de fiscalitate (15 NOIEMBRIE 2016). Activitatea, care a avut loc în săptămâna « Școala Altfel », i-a adus la aceeași masă pe viitorii contabili și pe profesioniștii în domeniu, dar și autorități locale și județene și oameni de afaceri. Întâlnirea a avut loc la sediul CECAR din municipiu.Timp de două ore, elevii și invitații lor au discutat despre modul in care se alcătuiesc bugetele locale, despre venituri și cheltuieli, dar și despre obligația fiecărui cetățean de a-și plati taxele și impozitele prevăzute de lege. Modul în care sunt colectate și cheltuite aceste taxe se reflectă în standardele de viață ale unei comunități.

Interesați de domeniul pe care îl studiază în școala, viitorii absolvenți au demonstrat că sunt bine pregătiți pentru viitoarea lor carieră.

Oamenii de afaceri le-au vorbit elevilor despre dificultățile întâmpinate în calitate de contribuabili.

La finalul evenimentului, elevii au fost felicitați de profesorii lor și au primit diplome pentru activitatea desfășurată.

Educatie, Stiri