Dezvoltarea economică, prioritate în programul PNL (promovare electorală)

Cu un program de guvernare care are drept prioritate dezvoltarea economică a țării și un prim-ministru în persoana lui Dacian Cioloș, România va merge înainte pe drumul său european după alegerile din 11 decembrie. Este mesajul adresat ialomițenilor de primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Liderul liberal consideră că diferențele mari de dezvoltare între vestul și sudul țării se datorează administrațiilor locale de stânga, care au pus mereu accentul pe protecție socială și nu pe investiții în economie.

Sectorul agricol, componentă esențială a economiei naționale, va fi sprijinit în mod direct, spun liberalii, prin înființarea unui minister al satului, care va asigura gestionarea fondurilor europene, a investițiilor din sănătate în mediul rural și reînființarea școlilor profesionale.

În contextul în care în statele vecine s-au instalat guverne prorusești, Răducu Filipescu, președintele PNL Călărași, consideră că alegerile electorale din 11 decembrie reprezintă o bătălie decisivă pentru menținerea României ca bastion al democrației în această zona a Europei.

Un alt punct important din programul de guvernare al PNL îl reprezintă legea salalrizării unice prin care până în 2020 salariul mediu în România să ajunga la aproape 1000 de euro.

Politica, Stiri