Bărbat mort în zăpadă, rudele acuză salvatorii

Rudele unui bărbat din Ialomița, mort în urma unui infarct, acuză modul în care SMURD-ul și Ambulanța au intervenit pentru salvarea lui. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Bucu, s-a prăbușit în grădină, unde a mers să taie câțiva pomi pentru a face rost de lemne de foc. Când l-au descoperit zăcând inconștient în zăpadă, rudele au sunat după ajutor. Un echipaj SMURD, fără medic, a ajuns după o jumătate de oră și a început manevrele de resuscitare. Victima a fost lăsată însă în zăpadă zeci de minute, fapt ce i-a revoltat pe membrii familiei.

După aproape o oră, la locul tragediei a ajuns și Ambulanța cu medic. Acesta a continuat masajul cardiac tot în zăpadă, fără ca pacientul să fie urcat în Salvare. Deși băbatul murise de ceva vreme, decesul nu putea fi declarat pentru că victima avea o temperatură a corpului mai mică de 35 de grade. Așa că salvatorii au urcat mortul în Ambulanță și au plecat cu el la spital să-l mai încălzească până la temperatura prevăzută de protocol pentru astfel de situații.

De partea cealaltă, salvatorii reclamă lipsa de cooperare a rudelor victimei și faptul că ambulanțele au pierdut timp prețios din cauza drumului înfundat cu zăpadă.

Cazul a intrat și în atenția politiei, care a deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Eveniment, Sanatate, Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>