Bebeluși intoxicați cu nitriți, în stare gravă

Doi bebelusi de numai o lună au ajuns în stare extrem de gravă la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia intoxicați cu nitriți (3 MARTIE 2017). Micuții sunt gemeni și au fost aduși cu ambulanțele din localitatea Chioibășești, județul Brăila.Cei doi sugari erau cianotici și abia mai respirau. Au fost resuscitați timp de o oră. Medicii au reușit cu greu să-i stabilizeze. Pentru că starea lor era în continuare gravă, cei doi frățiori au fost transferți la București. Unul a fost preluat de un elicopter SMURD iar celălalt de o ambulanță și duși la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului din capitală.

Bebelușii s-au îmbolnăvit după ce mama îi hrănea cu lapte de vacă diluat cu apă din fântână. Pediatrii spun acesta a fost cel mai grav caz de intoxicare cu nitriți la sugari cu care s-au confruntat în ultimii ani.

În ciuda sfaturilor medicilor, multe mămici folosesc la prepararea hranei bebelușilor apă din fântâni, contaminată cu substanțe toxice, care le pun viața în pericol sugarilor. Pediatrii spun că săptămânal, cel puțin un copil ajunge la spital intoxicat cu nitriți.

Eveniment, Stiri