Marș pentru conștientizarea autismului la Fetești

Zeci de persoane au participat la Fetești la un marș al tăcerii, în semn de solidaritate față de persoanele care suferă de autism (2 APRILIE 2017). Acțiunea a fost organizată de Asociația ANCAAR împreună cu Centrul de zi “Lucia” cu prilejul Zilei Interanționale de Conștientizare a Autismului, sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie. Purtând baloane albastre și lozinci menite să sensibilizeze opinia publică față de copii și adulții care suferă de această tulburare, participanții au mărșăluit pe traseul Biserica „Sfinții Mihail și Gavril”-Gară-Catedrala „Sfânta Treime”-Parcul Central. Printre ei s-au aflat consilieri locali, inspectorul școlar general, preoți, părinți și bunici.

În Parcul Central din Fetești zeci de baloane au fost înălțate către cer . Datele statistice arată că în România circa 30.000 de adulți și aproximativ 20.000 de copii sunt diagnosticați cu autism.

imagine: Călin Delian

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>