O nouă conducere pentru stațiunile balneare

Asociația Națională a Stațiunilor Balneare și Balneoclimaterice din România are un nou președinte. 19 din cei 27 de membri s-au întâlnit la Amara pentru a-și alege noua conducere (6 APRILIE 2017). Victor Moraru a predat ștafeta primarului stațiunii Băile Tușnad, Albert Tibor. Președintele Consiliului Județean Ialomița a deținut această funcție timp de 9 ani. În toată această perioadă, fostul primar al orașului stațiune Amara a militat pentru dezvoltarea și promovarea turismului balnear din România.

Noua conducere a asociației își propune să atragă noi membri, să crească numarul turiștilor, să promoveze staținunile balneare românești la târgurile de turism din țara și străinătate și să sprijine stațiunile care au potențial să obțină statutul balner. Albert Tibor este de 9 ani primar la Băile Tușnad și crede că pentru dezvoltarea acestui sector turistic este nevoie, în primul rând, de modernizarea infrastructurii.

Noul președinte crede că piatra de încercare a stațiunilor românești este atragerea de fonduri pentru modernizarea bazei de tratament, a spațiilor de cazare și relaxare.

De aceeași părere este și primarul statiunii Praid din Covasna. Fără sprijin legislativ și financiar, stațiunile din România nu vor putea să concureze cu renumitele baze de tratament balnear din Europa.

Un exemplu în acest sens este Sovata, socotită, pe drept cuvânt, cea mai frumoasă stațiune balneoclimaterică din România. Numai anul trecut, peste 600.000 de turiști au preferat această destinație pentru relaxare, tratament și recuperare medicală.

În România există 34 de stațiuni care tratează o multitudine de afecțiuni, de la cele reumatismale și respiratorii la bolile endocrine și de nutriție.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>