Au apărut primele roșii românești

Primele roșii românești au ajuns pe piață . În sere, tomatele s-au copt, iar fermierii au adunat deja prima recoltă. Pe lângă soiurile tradiționale, producătorii vin și cu sortimente noi de roșii. De la cele cherry de doar câteva grame la tomatele uriașe care ating și 500 grame una. Și prețul este unul pe măsură, de două ori mai mare decât la roșiile obișnuite.

Ionuț Jipa a cultivat anul acesta pentru prima dată roșii cherry. A plantat în sera familiei din Chirana, 1000 de fire de diferite forme și culori de la roșiile verzi sau negre la cele galbene sau roz, iar producția este peste așteptări. Plantele sunt pline de rod. Primele legume au luat deja drumul supremarketurilor din capitală. Un kilogram de rosii cherry se vinde cu 18 lei, de două ori mai mult decât unul de tomate tradiționale.

Din cauza iernii geroase, producătorii au cheltuit mai mult cu încălzirea serelor, însă legumele arată ca în reviste. Au forme perfecte, culoare și gust intens.

Pentru un kilogram de roșii tradiționale, cumpărătorii plătesc 7 lei.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>