Concert simfonic la Festivalul “Ionel Perlea”

Premieră la ediția din acest an a Festivalului “Ionel Perlea”. O orchestră simfonică formată din 40 de membri va concerta pe scena sălii de spectacole a Consiliului Județean Ialomița, locul de desfășurare a celei de-a 26-a ediții a concursului. Pe lângă proba tradițională de interpretare a liedului, noua echipă managerială a Centrului Cultural a introdus o secțiune nouă în concurs, cea de dirijat. Măsura a fost gândită atât pentru a stârni interesul unui public mai larg pentru acest gen de muzică dar și ca un omagiu adus lui Ionel Perlea, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii.

La secțiunea clasică, concurenții vor interpreta lieduri ale compozitorului contemporan Sabin Păuța, cel care de altfel va fi și președintele festivalului dar și dirjorul orchestrei.

Festivalul va debuta pe 25 mai și se va desfășura pe parcursul a trei zile. Pentru ultima zi, organizatorii au pregătit pe lângă festivitatea de premiere și gala laureaților, și un eveniment surpriză. În premieră, la Slobozia va avea loc un concert de orchestră susținut de Filarmonica din Ploiești dirijată de mestrul Sabin Păuța.

O provocare pentru echipa de organizare va fi mutarea pianului din sediul Centrului Cultural pe scena sălii de spectacole de la Consiliul Județean. Pianul cântărește peste 200 kg iar pentru transportarea lui este nevoie de 12 persoane de aceeași înălțime.

La sfârșitul fiecărei zile de festival, laureații din anii trecuți vor suține recitaluri. Pentru cele două secțiuni din concurs vor fi acordate premii în valoare totală de 20.000 lei.

Cultura, Stiri