O altfel de școală

Pentru o săptămână, preșcolarii și elevii ciclului primar și gimnazial de la Seminarul Teologic Ortodox „Iona Gura de Aur” din Slobozia au uitat de teme și au făcut o altfel de școală. Lecțiile s-au desfășurat în aer liber, la muzeu sau la cinematograf. Elevii au învățat să ocrotească mediul înconjurător construind căsuțe pentru păsări, au descoperit riscurile meseriei de jandarm și au fost primari pentru o zi. O impresie profundă au făcut în rândul celor mici, Dona și Jacks, doi ciobănești germani dresați pentru a-i ajuta pe jandarmi în misiunile de prindere a infractorilor. Demonstrațiile pe care cei doi căței le-au făcut chiar în curtea școlii au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

Pe alții i-au atras armamentul și echipamentul folosit de jandarmi în misiuni.

Pentru că este nevoie să crească într-un mediu sănătos, elevii au construit, ajutați de părinți, adăposturi pentru păsări pe care le-au montat în copacii din curtea școlii.

Programul din „școala altfel” a fost completat și cu alte activități la fel de interesante.

După o săptămână în care au învățat multe lucruri folositoare în viață, de luni elevii se vor întoarce în bănci. Pe 17 iunie ei vor intra în vacanța de vară.

Educatie, Stiri