Sprijin de la Guvern pentru cazurile de malpraxis

Autoritățile județene și conducerea Spitalului de Urgență din Slobozia cer sprijinul Ministerului Sănătății în găsirea unei soluții pentru plata celor 500 mii de euro pe care instituția sanitară îi datorează într-un caz de malpraxis. Spitalul urmează să fie executat silit pentru plata unor despăgubiri morale în valoare de o jumătate de million de euro unei fetițe în vârstă de 8 ani, care a rămas paralizată, după ce medicul care a asistat-o la naștere i-a aplicat mai multe manevre greșite. Suma extrem de mare pune spitalul în dificultate, cu atât mai mult cu cât familia nu acceptă o eșalonare pe termen mai lung. Aflat în vizită în județul Ialomița, Ministrul Sănătății a discutat cu autoritățile locale și cu conducerea spitalului despre găsirea unor soluții în acest caz. Una dintre ele ar fi modificarea legislației și scoaterea din textul legii a prevederii prin care spitalele sunt obligate să plătească în solidar atunci cand medicii greșesc.

Aceasta este cea mai mare despăgubire morala pe care un spital din România trebuie să o plătească unui pacient într-un caz de malpraxis.

Sanatate, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>