Drum distrus de ploi la Bordușelu

Ploile abundente din ultimele zile au blocat singurul drum de acces în câmp al localnicilor din satul Bordușelu (13 IUNIE 2017). Un mal de pământ s-a prăbușit peste calea care duce la ogoarele oamenilor. 3000 ha de culturi agricole riscă să rămână izolate. În plus, apele învolburate care s-au scurs de pe versanți au rupt bucăți mari din drum, făcându-l aproape impracticabil. Sătenii sunt îngrijorați pentru că se apropie campania de recoltare și nu vor putea să ajungă cu utilajele să adune roadele de pe câmp.

Autoritățile locale sunt depășite de situație. Este pentru a doua oară în numai o lună când drumul este distrus de ploile torențiale. Bugetul comunei nu permite o asemenea investiție. Pentru refacerea lui ar fi nevoie de fonduri europene, care însă nu pot fi accesate din lipsa îndeplinirii condițiilor de eligibilitate.

O mână de ajutor ar putea veni din partea autorităților județene. Lipsa banilor însă, pune pe un plan secundar repararea acestui drum.

Administratie, Eveniment, Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>