Sute de hectare cu legume la Gura Ialomiței

A venit vara, iar pe câmp agricultorii dau zor să încheie plantarea legumelor. Fiecare zi de întârziere le aduce fermierilor pagube importante. Așa că de cum se luminează de ziuă, tot satul e pe ogor. Sute de mii de fire de gogoșar, ardei gras, roșii și vinete sunt sădite manual. Încurajați de măsurile guvernului, sătenii din Gura Ialomiței au prins curaj și s-au apucat serios de legumicultură. Anul acesta suprafața cultivată în câmp s-a dublat. Localnicii muncesc din greu să sădească la timp răsadurile pe cele aproape 400 de hectare cultivate cu legume anul acesta. Cât e ziua de mare stau pe câmp, iar ca treaba să meargă mai cu spor, muncesc cu cântec.

Fiecare săptămână de întârziere la sădit înseamnă două săptămâni pierdute la recoltat. Cei care și-au permis au cumpărat utilaje moderne care îi ajută să termine treaba mai repede.

Pentru sătenii din Gura Ialomiței, cultivarea legumelor în câmp este o sursă sigură de venit. Munca începe cu mult timp înainte ca plantele să ajungă direct pe ogor. Oamenii își produc singuri răsadurile în solarii.

Fermierii speră ca vremea să nu le încurce socotelile și în toamnă să adune de pe câmp recolte bogate.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>