Colectă de carte pentru copiii din Cernăuți

Mii de cărți în limba română vor ajunge la copiii din Cernăuți. Colecta de carte a fost inițiată de deputatul Ștefan Mușoiu și s-a bucurat de o largă apreciere din partea publicului. Sensibili atuci când vine vorba de limbă și neam, ialomițenii au donat sute de volume, de la dicționare și enciclopedii pentru copii până la cărți de poezii și basme (28 AUGUST 2017). Printre donatori s-au aflat bibliotecari, politicieni și oameni de afaceri, dar și studenți sau elevi care au vrut să le ofere astfel un dar prețios micilor cititori din Bucovina de Nord, în contextul în care populația de origine română de aici se confruntă cu pericolul asimilării.

Cărțile vor ajunge în grădinițele și școlile cu predare în limba română din Cernăuți și vor fi înmânate la sfârșitul săptămânii de o delegație oficială care va pleca din Slobozia pentru a fi prezenta la cea de-a 28 ediție a Sărbătorii Naționale “Limba noastră cea română”.

Campania de donare de carte continuă și săptămâna aceasta. Toți cei care vor să îi ajute pe micii bucovineni să pătrună tainele slovelor în limba română sunt așteptați la Centrul Cultural Ionel Perlea.

Cultura, Educatie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>