Bâlci tradițional anual la Ciochina

Toamna se numără bâlciurile. Din septembrie până la sfârșit de octombrie, în satele din Bărăgan târgurile adună sute de oameni. Mirosul de must proaspăt stors, gogoșile delicioase, produsele artizanale, mititeii si zecile de comedii reușesc să redea farmecul bâlciurilor de altădată. De Sfântă Măria Mică, la Ciochina, se păstrează o tradiție veche de peste 150 de ani. Mii de oameni, vizitatori și comercianți, vin de la zeci de km distanță la bâlciul organizat în această zi. Pe tarabe, mărfuri diverse, de la ață de cusut, ceaune trainice pentru mămăligă și icoane, la îmbrăcăminte, dulciuri și legume, îmbie cumpărătorii cu oferte tentante. Și pentru ca toată lumea să plece mulțumită acasă, totul este negociabil (8 SEPTEMBRIE 2017).

Vedetele bâlciului sunt comediile. Nimeni nu pleacă acasă până cand nu a încercat măcar o dată lanțurile sau călușeii.

Pentru mulți, bâlciul este ocazia perfectă pentru a-și face proviziile pentru iarnă sau cumpărăturile pentru începutul de an școlar. Oricum ar fi, toți se simt bine și se distrează la bâlci.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>