Bani de la C.J. Ialomița pentru proiectele ONG-urilor

Numărul ONG-urilor finanțate de Consiliul Județean Ialomița a ajuns la 17. În cea de-a doua sesiune au fost depuse de reprezentanți ai societății civile 9 proiecte. Doar 6 dintre ele au fost însă declarate eligibile. Cele mai multe au ca domeniu de activitate educația, în timp ce pentru domeniul culte/ religie și recreere/ sport au fost depuse căte un singur proiect. Consiliul Județean intenționează extinderea acestui program pe o perioadă lungă de timp și are în vedere majorarea sumelor acordate ONG-urilor ce activează la nivelul județului pentru găsirea împreună cu societatea civilă a unor soluții la problemele comunităților din Ialomița (28 SEPTEMBRIE 2017).

Cu banii primiți de la Consilul Județean, ONG-urile vor organiza turnee sportive, vor asigura participarea unor ansambluri folclorice la concursuri internaționale, îi vor încuraja pe copii să învețe sau îi vor forma ca voluntari. De asemenea, vor fi organizate cursuri de mediere sanitară pentru 12 persoane din comunitățile de romi din județ.

Sumele alocate de la bugetul județului pentru aceste proiecte sunt cuprinse între 14.000 lei și 22.000 lei. La finalul celor două sesiuni de depunere de proiecte au rămas nealocați peste 87.000 lei, adică mai mult de jumătate din suma prevăzută.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>