Festivalul-concurs de tradiție culinară ialomițeană “La Casa Tudorii”

Festivalul-concurs de tradiție culinară ialomițeană LA CASA TUDORII, ediția a VII-a, se va desfășura în data 15 octombrie 2017, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci, comuna Giurgeni, jud. Ialomița.
Evenimentul se înscrie în strategia Consiliului Județean Ialomița de a promova valorile ialomițene în toate formele lor de manifestare.
Astfel, Consiliul Județean Ialomița împreună cu Muzeul Județean Ialomița invită pe toți cei interesați de bucătăria tradițională ialomițeană să participle la cea de-a VII-a ediție a festivalului, oferind posibilitatea de inscriere în următoarele secțiuni:
1. Mâncăruri calde;
2. Preparate culinare reci (antreuri);
3. Preparate de patiserie și cofetărie;
4. Preparate conservate și semiconservate.
Noutatea absolută a ediției de anul acesta constă în organizarea festivalului și a premierii pe două grupe de participanți: elevi și adulți.
Informații suplimentare, precum și formularul de înscriere vor fi puse la dispoziție pe site-ul: www.mjialomita.ro și pe pagina de facebook a muzeului.
Formularele completate pot fi transmise la secretariatul Muzeului Județean Ialomița din Bd. Matei Basarab nr. 30, prin e-mail la mjialomita@yahoo.com sau prin fax, la numărul: 0243.230054.
Festivalul-concurs se adresează tuturor celor pasionați de gastronomie și care manifestă dorința a păstra și de a transmite specificul tradițional culinar ialomițean. De-a lungul celor șase ediții, au fost înscrise în concurs peste o mie de rețete, readucând în atenția tuturor celor prezenți la Orașul de Floci preparate tradiționale delicioase pe care uneori doar cei mai vârsnici și le amintesc!

Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>