Înșelătorie cu mașini de cusut

Zeci de elevi implicați într-o escrocherie la Slobozia. Minorii au fost ademeniți de infractori să lipească sute de afișe în tot orașul în care un așa-zis colecționar german achiziționa mașini de cusut vechi la prețuri exorbitante. Elevii au fost surprinși de polițiștii locali în timp ce lipeau ilegal afișele pe stâlpii și copacii din oraș. 25 de liceeni au fost implicați în afacere. În schimb, elevii urmau să primească fiecare câte 85 lei.

Metoda cu mașinile de custut este o înșelătorie veche și are la bază câteva legende legate de aceste produse de croitorie fabricate la începutul secolului trecut.

Mașinile de cusut respective au fost produse în serie și se găseau în toate gospodările mai înstărite în anii ’20. Valoarea lor este doar una muzeală. Polițiștii au început verificările în acest caz și speră să dea de urma „colecționarului” pentru a-i afla intențiile și sfătuiesc populația să nu dea crezare unor astfel de oportunități.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>