Delicatese medievale la Casa Tudorii

Zeci de ceaune pline cu tochitură de berbecuț, sarmale din pește, fasole cu cârnați și grătare pe care au sfârâit pastrama și mititeii au umplut un sit arheologic din Ialomița. Delicatesele medievale pregătite după rețete vechi de sute de ani au adunat peste patru mii de oameni la Casa Tudorii, lângă Giurgeni, pe locul unde s-a născut Mihai Viteazul și unde arheologii au descoperit un oraș medieval. Sute de bunătăți, de la ciorbe și tocane, la prăjituri, dulcețuri, siropuri și conserve, toate pregătite de gospodine pricepute, i-au ademenit pe vizitatorii dornici să guste din meniurile medievale (15 OCTOMBRIE 2017).

Ceaunele care au dat în clocot au adunat zeci de pofticioși ademeniți de mirosurile și aromele îmbietoare. Cea mai apreciată a fost pastrama. Oamenii au stat la coadă pentru o porție pregătită ca pe vremea voievodului.

După ce s-au ospătat, oamenii s-au prins în hore și au petrecut până la lăsarea întunericului.

Festivalul de tradiții culinare care poarta numele mamei domnitorului Mihai Viteazul s-a aflat la cea de-a VII-a ediție și a adunat în concurs aproape 50 de echipaje din școlile și satele județului.

Cultura, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>