Biserica și casa preoților Pandelică din Reviga, mistuite de foc

A fost panică printre locuitorii din Reviga. Casa și biserica preoților Pandelică din localitate au fost mistuite de flăcări. Incendiul a izbucnit la puțin timp după slujba de Sfântul Dumitru și a cuprins toata gospodăria. Cei doi preoți din Reviga, tată și fiu, au fost caterisiți în urmă cu 7 ani. Duhovnicii își construiseră o biserică proprie în curtea casei unde slujeau. Flăcările au distrus și lăcașul de cult (26 OCTOMBRIE 2017).

După slujbă, familia preoților a plecat la un parastas într-o altă localitate. Acasă au rămas două rude. Ele au observat flocul care ardea mocnit într-o magazie plină cu lemne și au sunat după ajutor. Flăcarile s-au extins rapid și au mistuit lăcașul de cult, casa și magaziile. Fumul gros s-a putut vedea de la câțiva kilometri distanță.

Șapte autospeciale de pompieri și 27 de militari au actionat timp de mai bine de 4 ore pentru a stinge valvătaia. Din păcate, doar o mică parte din bunurile din casă și biserică au mai putut fi salvate. Oamenii cred că focul a fost pus de o mână criminală sau că este vorba de un blestem.

Din cauza fumului gros, circulația prin localitate a fost deviată pe o rută ocolitoare.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>