Sfințire de biserică la Lăcusteni

Peste 500 de oameni au participat la slujba de sfințire a bisericii din satul Lăcusteni, comuna Platonești (29 OCTOMBRIE 2017). Construit în anii ’40, lăcașul de cult cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a beneficiat de ample lucrări de renovare și consolidare. Tot acum a fost refăcută și pictura. Slujba de sfințire a fost oficiată de Prea Sfinția Sa Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de un sobor de preoți.

Pictura a fost executată în tehnica fresco.

Cu acest prilej, preotului paroh i-a fost acordat rangul de iconom, iar primarul Florinel Negraru a primit “Crucea Sloboziei în grad de cruce aniversară” pentru implicarea sa în lucrările de renovarea a lăcașului de cult.

Edilul a ridicat din fonduri proprii un lumânărar în curtea bisericii.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii, bărbați și femei, au trecut prin Sfântul Altar.

Prea Sfinția Sa Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor i-a îndemnat pe oameni să vină către Sfânta Biserică și să încerce să ajungă măcar o dată în viață în pelerinaj în Țara Sfântă.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>