Pregătiri pentru iarnă la Perieți

Pregătirile pentru sezonul rece sunt prioritățile primarilor din Ialomița. În acestă perioadă edilii sunt preocupați să asigure stocurile de material antiderapant și utilajele de deszăpezire pentru a face față cu bine iernii grele anunțată de meteorologi. La Perieți, autoritățile locale au alocat fonduri suplimentare pentru situațiile de urgență, au fost întocmite liste cu persoanele vulnerabile și s-au încheiat contractele pentru deszăpezire. Cinci utilaje vor interveni pentru ca drumurile din localitățile comunei să rămână practicabile (31 OCTOMBRIE 2017).

O atenție deosebită va fi acordată satului Fundata. Din cauza viscolului, localitatea este cel mai adesea izolată, așa ca autoritățile vor instala aici 500 m de parazăpezi. Edilii au asigurat și stocurile de carburant și material antiderapant pentru această iarnă.

Edilii s-au preocupat și de aprovizionarea cu lemne pentru foc a școlilor și a grădinițelor din toate satele comunei.

Din cauza crizei lemnelor de foc, mulți săteni nu au reușit să își fac stocul necesar încălzirii locuințelor în această iarnă. Așa că mulți dintre ei au cerut ajutor la primărie.

Depozitele sunt goale. Se fac liste de așteptare, iar comenzile sunt onorate chiar și după o lună.

Lemnele de foc s-au scumpit anul acesta. Au ajuns la 330 lei metrul-ster, aproape dublu față de anul trecut. O familie are nevoie de cel puțin 10 metri-ster pentru a se încălzi în anotimpul rece.

Administratie, Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>