Mii de oameni în pelerinaj la icoană

Procesiune impresionantă pe străzile din Slobozia. Peste 4000 de oameni s-au rugat la o icoană a Maicii Domnului despre care se crede că ar face minuni. Obiectul sfânt a fost adus tocmai din celălat capăt al țării, din Maramureș, cu prilejul hramului mănăstirii din localitate. Marea de oameni, căreia i s-au alăturat si peste 200 de preoți, a invadat bulevardul principal din oraș. Pelerinii au străbătut pe jos peste 2 km, între catedrala episcopală și mănăstirea Sfinții Voievozi, unde icoana a fost depusă într-un baldachin (3 NOIEMBRIE 2017).

Oamenii au venit la procesiune cu flori și obiecte personale pe care le-au trecut pe la icoană, ca să fie ocrotiți de Maica Domnului. Odată ajunși la baldachin, credincioșii s-au rugat la icoană și speră ca aceasta să îi ajute.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstrirea Rohia a fost pictată de călugării de la Muntele Athos și se crede că este făcătoare de minuni.

Pelerinii au primit în orele de așteptare ceai cald, cozonac și sarmale. Icoana va rămâne la Slobozia până pe 9 noiembrie.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>