“Războiul nostru. Eroi, fotografi, cineaști”

Eroii căzuți pe front în Primul Război Mondial, omagiați la Muzeul Județean Ialomița (31 OCTOMBRIE 2017). Soldați cu arma în mână, fotografi sau cineaști, care și-au riscat viața pentru a surprinde pe peliculă faptele de vitejie ale armatei române, toți au fost în prima linie animați de idealul libertății și unității naționale. Sacrificiul lor a făcut posibilă România Mare. În semn de omagiu și respect și pentru ca amintirea jertfei supreme să nu fie nicicând uitată, a fost inițiat un amplu proiect, care își propune să invetarieze și să promoveze monumentele istorice ridicate eroilor căzuți pentru întregirea nației. În aproape fiecare localitate au fost ridicate monumente pe care au fost gravate numele celor care și-au dat viața pe front.

Un film documentar realizat cu imaginile de arhivă surprinse de cineaștii vremii ne ajută să retrăim această frumoasă și dramtică pagină din istoria neamului.

Unul dintre pionierii și eroii ialomițeni din Primul Război Mondial este Costică Acsinte, fotograful oficial al armatei române.

Proiectul „Războiul nostru, eroi, fotografi, cineaști” este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și își propune să realizeze o educație prin cultură a tinerei generații. Expoziția se înscrie în calendarul evenimentelor dedicate centenarului Marii Uniri și este deschisă publicului până la sfârșitul lunii decembrie.

Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>