Comisarii Locali Dunăreni, întâlnire la Fetești

Primari din localități riverane Dunării și reprezentanți ai mediului academic s-au întâlnit pe malul Brațului Borcea, la Fetești, pentru a discuta despre dezvoltarea și extinderea Rețelei Naționale a Comisarilor Dunăreni în România (2 NOIEMBRIE 2017). Reuniunea a fost organizată de Asociația Comunităților Locale Riverane Dunării din România. Celor prezenți le-au fost prezentate oportunitățile de finanțare din cadrul Strategiei Dunării.

Liniile de finanțare din cadrul Strategiei Dunării privesc participarea la rețelele europene de inovare urbană și valorificarea patrimoniului cultural-istoric în sens turistic. Astfel, printr-o renaștere economică, revitalizarea meșteșugurilor și crearea unei infrastructuri moderne, localitățile, până acum defavorizate de pe malul românesc al Dunării, ar putea prospera.

La eveniment a fost prezent și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Cristian Winzer.

A fost prezentată și necesitatea dezvoltării Rețelei Naționale a Comisarilor Dunăreni în România pentru o mai bună accesare a fondurilor europene find adoptată și o declarație de sprijin în acest sens.

La Strategia Dunării participă 14 state: 9 membre UE și 5 state din afara spațiului Uninunii Europene.

Administratie, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>