Ziua Colegiului Național “Mihai Viteazul”

Cel mai prestigios liceu din Ialomița a împlinit 65 de ani de existență. Profesorii și elevii Colegiului Național «Mihai Viteazul» din Slobozia au marcat evenimentul printr-un amplu spectacol artistic susținut la Casa Municipală de Cultură. De ziua școlii, sărbătorită pe 8 noiembrie, elevii de la Mate-Fizică au lăsat studiul deoparte și au demonstrat că sunt nu doar olimpici la diferitele discipline școlare, ci și artiști adevărați. Muzica și dansul popular, teatrul, muzica folk și cea clasică, toate au reprezentat măsura talentului lor (8 NOIEMBRIE 2017).

Înființat în 1952, liceul a funcționat sub mai multe denumiri. Mai întâi s-a numit Școala Medie Mixtă Mircea cel Bătrân, apoi Liceul de Cultură Generală, Liceul de Matematică- Fizică și Liceul Teoretic. În urmă cu 26 de ani a luat numele marelui voievod Mihai Viteazul. An de an prestigiul liceului a crescut iar numele a devenit renume. În anul 2000, ca recunoaștere a valorii și calității sale, liceul primește statutul de Colegiu Național.

De ziua lor, elevii și profesorii au fost felicitați de reprezentanții autorităților locale și au primit chiar și daruri. Clasele au fost dotate cu table albe magnetice iar în fiecare sală de curs vor fi montate în curâd televizoare SMART cu diagonala de 125 de cm.

La mulți ani le-a urat cnmv-istilor și inspectorul școlar general, Luminița Barcari, absolventă a prestigiosului liceu ialomițean.

Un invitat deosebit la ziua școlii a fost Cristian Ioniță, absolvent al Colegiului, acum student la medicină. Tânărul a mărturisit că anii de liceu au rămas pentru el cei mai frumoși și că este fericit ori de câte ori are ocazia să-și reîntâlnească dascălii.

În fiecare an, Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Slobozia înregistrează noi performanțe în activitatea școlară. Anul trecut, 45 de elevi s-au calificat la etapa națională a olimpiadelor școlare.

Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>