Toamna cu gust de dovleac

După ce au aruncat o mare parte din producția de pepeni pentru că nu s-a vândut, fermierii din Bărăgan speră acum să își scoată pagubele din recoltele de dovleci pentru plăcintă. Cultura este ușor de întreținut, iar anul acesta pentru că au avut soare și apă din belșug, legumele au crescut ca-n povești. În localitatea Gheorghe Doja din Ialomița, grămezi uriașe de dovleci așteaptă pe marginea drumului cumpărătorii. Producția este atât de mare încât fermierii au lăsat o parte din recoltă pe câmp, fiindcă nu mai au unde să o depoziteze.De pe un singur hectar, producătorii au adunat 30 de tone de dovleci. Bostanii sunt dulci și aromați și au mare căutare printre amatorii de delicatese.

Delicioasa legumă este folosită în rețete care mai de care mai gustoase, dar și în decoruri de toamnă. În ultimii ani tot mai mulți fermieri s-au orientat către cultivarea dovlecilor.

Recoltele din acest an au fost peste așteptările producătorilor, iar cumpărătorii nu lipsesc.

În plăcintaă sau copt, supă sau sculptat, dovleacul este în mod incontestabil vedeta acestei toamne. Un dovleac american uriaș ajunge sa coste si 100 lei. În sezonul rece, dovleacul este folosit ca aliment dar și ca medicament. Este sărac în calorii și totodată o sursă bogată în antioxidanti, fibre, minerale și vitamine.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>