Bebeluși înfometați de bonă

Caz șocant în Ialomița. Trei bebeluși au ajuns la spital în stare extrem de gravă după ce au fost înfometați de bonă. Femeia primea de la părinții plecați în străinătate câte 500 lei pentru fiecare copil de care avea grijă. Bebelușii au ajuns la Spitalul din Slobozia aduși chiar de bonă. Erau subnutriți și cu anemie severă. Medicii s-au îngrozit când i-au văzut. Copiii, de două, respectiv trei luni, aveau doar jumătate din greutatea normală pentru vârsta lor. După ce au fost stabilizați, micuții au fost transportați la un spital din capitală. Medicii spun că astfel de cazuri au întâlnit doar în manualele de specialitate.

Bona, o femeie de 30 de ani, din localitatea Săveni, mai avea acasă, în grijă încă un bebeluș de 8 luni, care era tot subnutrit.Medicii au alertat Protecția Copilului, care a decis ca cel mai mare dintre prunci să fie instituționalizat în regim de urgență.

Cei trei copii provin din familii diferite din Țăndărei. Unul dintre ei este născut în Franța. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

În tot acest timp, asistenții sociali încearcă să dea de urma părinților. După ce vor fi externați, cel mai probabil, bebelușii vor ajunge în grija statului. Bona are și ea trei copii, cu vârste între 3 și 14 ani.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>