Drama celor trei frați rămași orfani

O impresionantă lecție de omenie oferită de localnicii dintr-un sat din Ialomița. Oamenii și-au unit forțele pentru ca trei frați rămași orfani de ambii părinți să rămână împreună în casa părintească. Sătenii din Luciu s-au opus ca autoritățile să îi despartă pe copii după ce tatăl și mama lor s-au prăpădit la diferență de doar trei luni unul de altul. Stelică, Livia și Mirel și-au pierdut ambii părinți anul acesta, răpuși de cancer. Cât timp mama și tatăl lor au fost bolnavi, cei mici au făcut cu rândul la căpătâiul lor, au fost ascultători, au mers la școală și s-au încurajat unul pe altul. Au sperat până în ultimul moment ca soarta să le lase măcar mama lângă ei. Însă destinul a hotărât să rămână singuri pe lume. Acum se au doar unul pe celălalt, iubirea și suferința i-au făcut puternici și își poartă unul altuia de grijă (19 NOIEMBRIE 2017).

Stelică e cel mai mare dintre frați. Abia a împlinit 18 ani, însă acum este capul familiei. E mamă și tată pentru frații mai mici. Necazurile l-au maturizat înainte de vreme. Se gândește la viitorul celor mici. Ca să îi țină aproape de el, s-a angajat. E hotărât să muncească pentru ca sora și fratele lui să meargă în continuare la școală și să își facă un viitor.

Livia are doar 12 ani. Deși este doar o copilă, nu se mai joacă demult cu păpușile. Ea are grijă de casă. Gătește, spală și își ajută frățiorul mai mic la teme.

Mirel e mezinul familiei. Are 10 ani însă nu se dă în lături să își ajute frații la treburile casei.

Impresionați de drama prin care trec, localnicii au pus mână de la mână și le-au luat celor trei frați lemne pentru iarnă. Îi vizitează pe rând pentru a se asigura că micuții se descurcă și sunt hotărâți să nu lase autoritățile să-i despartă și să ajungă la orfelinat.

Cei trei frați locuiesc într-o căsuță mică cu o singură cameră. Un cal, un porc și câteva păsări sunt toată averea lor.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>