Ambasadorul Elveției în vizită la Slobozia

Ambasadorul Elveției în vizită la Slobozia. Excelența Sa Urs Herren s-a întâlnit cu autoritățile locale și cu mediul de afaceri din județ pentru a le prezenta oportunitățile oferite prin programul de finanțare româno-elvețian pentru întreprinderile mici și mijlocii (23 NOIEMBRIE 2017). Programul prevede acordarea unor credite de investiții IMM-urilor din România în 8 domenii de activitate. Printre ele se numără turismul, agricultura, serviciile medicale, construcțiile. 350 de IMM-uri au fost finanțate în întreaga țară prin acest program. Din Ialomița, doar șase firme au accesat fonduri elvețiene.

Un solicitant poate beneficia de o singură finanțare în valoare de peste un milion de lei. Creditul este acordat pe o perioadă de 7 ani și poate fi folosit pentru construirea unor clădiri pentru producție, hoteluri, restaurante, instalații electrice și tehnico-sanitare sau pentru obținerea unor brevete sau licențe.

Valoarea totală a programului este de aproape 132 milioane de lei, din care 70% o reprezintă contribuția elvețiană. Avantajele unui credit elevețian sunt date de rata redusă a dobânzii, perioada de grație și de rambursare, lipsa birocrației în întocmirea documentației pentru obținerea finanțării.

Elveția este al optulea investitor străin în România cu 2,4 miliarde de euro și se situează înaintea Marii Britanii și a Statelor Unite ale Americii.

Administratie, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>