Spectacol emoționant la recepția Consiliului Județean

Consiliul Județean Ialomița a marcat în avans Ziua Națională a României printr-o recepție oficială (29 NOIEMBRIE 2017). Pe scena sălii de spectacole a instituției au urcat artiști locali, dar și invitați speciali. Cântecele patriotice și dansurile populare, poeziile despre iubirea de semeni și țară, expoziția dedicată războiului întregirii neamului, toate au făcut ca sentimentele naționale și mândria de a fi român să vibreze în sufletele celor prezenți. Evenimentul a fost deschis prin inaugurarea în foaerul sălii de spectacole a Consiliului Județean Ialomița, a unei expoziții care a adus în atenția publicului, prin fotografii și obiecte folosite pe front, sacrificiul soldaților români pentru ca România Mare să poată fi înfăptuită la 1 decembrie 1918.

Programul artistic a cuprins interpretări ale unor cunoscuți artiști români de operă.

Au urmat momente emoționante oferite de Corala Sfântul Mare Mucenic Mina, care a urcat pe scenă în sunet de toacă și taragot.

Cântecele patriotice au ridicat sala în picioare. Publicul a aplaudat minute în șir evoluția sensibilă și plină de trăire românească a membrilor coralei.

La fel de apreciați au fost și membrii Ansamblului Doina Bărăganului.

Invitatul special al programului de 1 Decembrie a fost Sava Negrean Brudașcu. Înainte de a începe să cânte, cunoscuta artistă a povestit publicului despre sacrificiile făcute de bunicii și tatăl său pentru ca Marea Unire să fie un vis împlinit.

De Ziua Națională, artista a fost invitată să cânte în 14 orașe din țară, însă pe 1 Decembrie nu va lipsi de la Alba Iulia, așa cum face în fiecare an de Ziua Marii Uniri.

De la Slobozia, îndrăgita artistă de muzică populară a transmis românilor un mesaj pentru 1 Decembrie.

Administratie, Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>