Biblioteca din Sudiți poartă numele unui renumit sinolog

Dar deosebit de Moș Nicolae pentru locuitorii din Sudiți (6 DECEMBRIE 2017). Peste 3000 de volume și 800 de reviste și ziare au fost donate bibliotecii comunale de o fiică a satului. În semn de recunoștință pentru gestul său, autoritățile locale au dat numele Ilenei Hogea bibilotecii din localitate. Născută în urmă cu 81 de ani în Sudiți, Ileana Hogea este o renumită traducătoare de literatură chineză veche și modernă. Deși viața a purtat-o departe de locurile natale, nu a uitat niciodată satul copilărie. A purtat mereu în suflet, chiar și în îndepărtata Chină, acolo unde a mers la studii, ulițele, casele și chipurile oamenilor în mijlocul cărora a crescut. Cunoscut sinolog, Ileana Hogea a predat timp de aproape o jumătate de secol limba chineză la Universitatea din București. Pasionată de cultura și limba chineză, Ileana Hogea a fost numită Yang Ling, adică fata cu inimă de chinez.

Tot acum strada unde a locuit scriitoarea a primit numele său.Chiar dacă nu a putut fi prezentă la evenimentul organizat în cinstea sa, Ileana Hogea le-a trimis autorităților locale și sătenilor o emoționantă scrisoare de recunoștință.

Cărțile donate, așezate în rafturile bibliotecii își așteaptă primii cititori.

Bibilioteca din Sudiți are aproximativ 600 de cititori, peste 9000 de volume și 4 calculatoare care asigură accesul publicului la internet.

Administratie, Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>