Premii de excelență pentru școlile din zona Slobozia

Trei școli gimnaziale și 6 licee din Slobozia și Amara au primit certificate de excelență în educație din partea Consiliul Județean Ialomița. Festivitatea de premiere a avut loc la sala de spectacole a instituției. Elevii și dascălii merituoși au fost felicitați pentru rezultatele obținute în anul scolar precedent în competițiile școlare și răsplătiți cu diplome și premii în bani (7 DECEMBRIE 2017).

Primii care au urcat pe scenă au fost elevii de gimnaziu. Școala Gimnazială „George Vâlsan” din Amara s-a remarcat la competițiile sportive de la nivel județean, unde elevii s-au dovedit cei mai buni la cros, baschet, volei.

Au urmat colegii lor de la Școala Gimnazială Numărul 3 Slobozia, care pe lângă sport au obținut performanțe și la disciplinele cu greutate precum matematica, limba și literatura română sau fizică.

Cei mai buni s-au dovedit, în anul școlar 2016-2017, elevii de la Școala Gimnazială «Sfântul Andrei» din Slobozia. 38 dintre ei au reușit să obțină locul I la matematică, lingvistică, fizică, biologie, limba franceză, fotbal și handbal.

La categoria licee, pe primul loc, la nivel județean, s-a situat și anul acesta, Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Slobozia. Elevii de aici au reușit să obțină premiul I la aproape toate disciplinele școlare. Pe lângă matematică, informatică, fizică, chimie, istorie, limba română sau franceză și engleză, elevii de la Colegiu s-au remarcat și la competițiile de șah, baschet sau pentatlon.

A urmat Liceul de Arte “Ionel Perlea” din Slobozia cu 22 de elevi și 15 profesori îndrumători premianți.

Locul al III-lea în clasamentul “Premiilor de excelență pentru olimpicii ialomițeni“ a fost ocupat de Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia, care s-a făcut remarcat la olimpiada animatorilor, la pedagogie, religie și geografie.

Și elevii de la Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia au obținut diplome de excelență pentru rezultatele la olimpiada de economie, turism și alimentație publică și handbal.

Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Ioan Gură de Aur” a a avut 4 elevi olimpici.

Pentru prima dată, pe scena olimpicilor au urcat și elevii de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Slobozia. Echipa de handbal fete a liceului a reușit să obțină preformanța la nivel județean.

Anul acesta, Consiliul Județean Ialomița a premiat 347 de elevi și 141 de cadre didactice. Valoarea premiilor a depășit 160.000 lei.

Administratie, Educatie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>