Frații orfani, primul Crăciun fără părinți

Lumină și tristețe de sărbători în casa celor trei frați orfani din Luciu. Au trecut doar două luni de când cancerul le-a răpit ambii părinți. Este primul Crăciun fără ei, iar Livia, Mirel și Stelică încearcă să treacă peste durerea pricinuită de pierderea fulgerătoare a celor dragi. S-au pregătit să întâmpine colindătorii, așa cum făceau și când mama și tatăl lor erau în viață, au împodobit bradul și au ornat casa de Sărbătoarea Nașterii Domnului. Au primit zeci de daruri de la oameni cu suflet mare din toată țara. Jucării, alimente, îmbrăcăminte, dulciuri. Un singur lucru însă nu îl mai pot avea, dragostea și mângâierea părinților, iar asta le umple sufletele de tristețe și durere.

Dacă Mirel își dorește de la Moș Crăciun o bicicletă, iar Livia ar vrea o chitară, Stelică are o singură dorință. Ar da orice ca părinții lui să fie în viață, alături de ei. Știe însă ca acest lucru este imposibil. Însă, acum, înainte de Crăciun, toți trei simt că ei îi veghează de acolo, din ceruri.

Frățiorii cei mici, Livia și Mirel îl vor aștepta pe Moș Crăciun la Constanța. O familie de tineri impresionată de drama și suferința lor i-a invitat la ei. Stelică va rămâne acasă să aibă grijă de gospodărie. Pentru că va fi singur de Crăciun, Livia i-a pregătit fratelui ei mai mare sarmale, cârnați și alte bunătăți.

Impresionați de ajutorul pe care l-au primit, cei trei frați orfani au învățat una dintre cele mai frumoase lecții de viață, cea a dărniciei și solidarității. Au învățat că dar din dar se face rai și în prag de sărbători, au donat o parte din alimentele, îmbrăcămintea și jucăriile primite altor copii nevoiași din satul lor și din localitatea vecină.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>