Culturile de toamnă, în pericol fără zăpadă

Vremea caldă cu temperaturi primăvăratice îi îngrijorează pe agricultori. Culturile însămânțate în toamnă s-au dezvoltat mai mult decat ar fi fost normal, iar lipsa zăpezii pune plantele în pericol de a îngheța pe câmp, dacă va urma o periodă cu ger puternic. Cele mai expuse sunt rapița, orzul și grâul. Pentru că temperaturile se mențin ridicate, plantele își continuă vegetația chiar și în plină iarnă (4 IANUARIE 2018).

Fermierii spun ca dacă vremea va continua să fie la fel de caldă vor fi nevoiți să folosescă substanțe de stopare a creșterii plantelor, ceea ce presupune costuri suplimetare pentru întreținerea culturilor.

Bătrânii spun că semnele nu sunt deloc bune. Vremea caldă de la sfarșitul lui decembrie anunță recolte slabe în anul urmator, iar un ianuarie cu temperaturi pozitive prevestește o vară secetoasă.

Oricare ar fi semnele, agricultorii speră ca și 2018 să fie un an măcar la fel de bun ca cel care tocmai a trecut.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>