Bani mai puțini pentru primării în 2018

Prima ședință de Consiliu Județean de anul acesta are pe ordinea de zi nouă proiecte de hotărâri. Consilierii județeni vor dezbate sumele propuse a fi repartizate de la bugetul statului unităților administrativ teritoriale din Ialomița pentru anul 2018. Douăzeci de primării din județ vor primi anul acesta mai puțini bani. Este vorba mai ales de cele care anul trecut au înregistrat excedent bugetar și nu au reușit să cheltuiească toți banii alocați de la bugetul de stat (22 IANUARIE 2018).

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede trecerea în domeniul privat al județului a unei suprafețe de aproximativ 890 ha pentru a facilita arendarea acestui teren.

Consilierii județeni vor dezbate și proiectul prin care se intenționează arendarea unor terenuri cu destinație agricolă aflate în proprietatea privată a județului în zona comunelor Vlădeni și Giurgeni pentru perioade cuprinse între 5 și 20 ani.

În încheierea ședinței ca fi prezentat raportul președintelui Consiliului Județean Ialomița privind gestionarea domeniului public și privat al județului în anul 2017 și vor fi făcute cunoscute propunerile privind dezvoltarea fostului aerodrom Alexeni.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>