Gheorghe Turda le-a cântat slobozenilor de Mica Unire

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Slobozia (24 IANUARIE 2018). Strânși în jurul noii statui a lui Mihai Viteazul, autorități locale, parlamentari și șefii instituțiilor deconcentrate din județ au marcat împlinirea a 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Deși evenimentul ar fi trebuit să marcheze debutul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, acțiunea s-a caracterizat prin formalism și superficialitate. O slujbă religioasă a fost oficiată în deschidere, urmată de o alocuțiune a prefectului județului despre importanța zilei de 24 ianuarie în istoria națională.

Slobozenii s-au prins apoi în Hora Unirii, alături de autorități.

Un moment care a dat culoare manifestării a fost prezența la Slobozia a lui Gheorghe Turda. Melodiile sale i-au făcut pe slobozeni să cânte și să danseze alături de cunoscutul interpret de muzică populară.

Unirea Moldovei cu Țara Românească prin dubla alegere a colonelui Alexandru Ioan Cuza a fost primul pas spre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Cei șapte ani de domnie a lui Cuza au reprezentat o perioadă de ample reforme care au pus bazele României moderne.

Administratie, Cultura, Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>