Cerere uriașă de porci Mangalița

În câțiva ani vom putea găsi în galantare carne de porc Mangalița. Programul guvernamental pentru stimularea creșterii porcilor din rasele autohtone se bucură de interes în rândul micilor crescători din întreaga țară. Fermierii vor primi de la stat 250 de lei pentru fiecare animal crescut în gospodărie. Crescătorii pot primi gratis până la 10 purcei din rasele Mangalița și Bazna, însă jumătate dintre ei trebuie vânduți procesatorilor când au atins greutatea minimă de 130 de kilograme. Autoritățile n-au însă suficienți porci pentru a acoperi cererea uriașă.

În județul Ialomița cererea este foarte mare, însă autoritățile au identificat doar doi furnizori de purcei Mangalița. Această familie din Amara s-a înscris în program cu două scroafe și un vier și speră să îi înmulțească pentru a vinde purceii statului.

Zeci de persoane s-au arătat interesate, însă sunt prea puțini purcei disponibili.

Alți crescători consideră că prețul oferit de stat este prea mic și preferă să vândă purceii pe piața liberă.

Porcii trebuie crescuți cu furaje ecologice. Programul național se derluează până în 2020.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>