Mii de flori pregătite pentru Mărțișor

Dacă afară pare că s-a întors iarna, în sere primăvara a venit deja. Zeci de mii de ghivece cu flori vor umple piețele de 1 Martie. Încurajate de iarna blândă, plantele s-au dezvoltat mai repede, iar unele au înflorit. În solarii se lucrează de zor. La început de primăvară, cererea este mare (18 FEBRUARIE 2018).

Tudorel Stan are într-un cartier din Slobozia două solarii în care de câțiva ani cultivă flori. Anul acesta va scoate pe piață, în luna lui Mărțișor, peste 2000 de fire. Pentru ca plantele să fie gata de livrat în prima zi de primăvară a început munca încă din septembrie, când a plantat bulbii și semintele.

Acum florile au început să-și arate frumusețea, iar sera a devenit o adevărată explozie de culoare, de la albul imaculat al primulelor până la roșul aprins al mușcatelor, toate îți încântă privirea. Fiecare floare cere însă o îngrijire aparte.

Temperaturile ridicate din această iarnă i-au ajutat pe cultivatorii de flori : au cheltuit mai puțini bani cu încălzirea serelor.

Un ghiveci de flori se vinde cu prețuri cuprinse între 5 și 20 de lei în funcție de mărime și soi.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>