Ialomița, la ediția de primăvară a Târgului de Turism

Locuri de poveste, bucate alese și personaje de legendă din țară și din străinătate. Toate au putut fi admirate timp de patru zile la ediția de primăvară a târgului de turism organizat în capitală. Expozanții i-au întâmpinat pe turiști cu oferte dintre cele mai tentante : vacanțe ieftine în locuri de vis. Bucovina, cu tradițiile ei unice sau Delta Dunării cu peisaje tulburătoare sunt două dintre cele mai căutate destinații de vacanță din România (22 FEBRUARIE 2018).

Printre expozanți s-a aflat pentru a doua oară la Târgul de Turism și Consiliul Județean Ialomița. Clădirile încărcate de istorie, artefactele și peisajele sunt câteva dintre obiectivele care ar putea stârni interesul turiștilor pentru această zonă a Bărăganului.

Folclorul reprezintă și el o adevărată carte de vizită a județului Ialomița. Dansatorii și interpreții populari ialomițeni s-au bucurat de apreciarea vizitatorilor târgului de turism.

Pentru mulți, Ialomița turistică înseamnă pe bună dreptate, stațiunea Amara. Mostre din renumitul nămol, folosit în tratarea diferitelor afecțiuni, au fost împărțite vizitatorilor dornici să îl testeze.

Și hotelurile din stațiunea Amara au avut un stand la târg. Echipamentele de fizioterapie de ultimă generație cu care acestea s-au dotat în ultima perioadă au stârnit interesul vizitatorilor.

Dincolo de obiectivele pe care le pot vedea și aprecia turiștii în Ialomița, importantă este promovarea acestora. Președintele Consiliului Județean consideră că peste 3-4 ani, Ialomița va deveni o zonă turistică de interes național.

De aceeași părere este și ministrul turismului. Acesta crede că turismul trebuie să ocupe o pondere importantă mai ales în economia județelor lipsite de o industrie puternică.

Vizitatorilor le-au fost împărțite sute de pliante, broșuri și albume cu atracțiile istorice și culturale din județ.

Administratie, Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>