Ce mâncăm în Postul Paștelui ?

Dacă pentru bunicii noștri Postul Paștelui reprezenta o adevărată provocare, astăzi cei care vor să renunțe la carne, ouă și lapte au de unde alege. Piețele și supermarketurile sunt pline de legume, cereale și semințe aduse de peste mări din care se pot prepara tot felul de salate și mâncăruri. Cartofii, fasole și orezul au fost înlocuiți cu quinoa, hrișcă sau năut din care gospodinele au învățat să pregătească rețete pe cât de simple pe atât de gustoase și hrănitoare. Lactatele sunt și ele înlocuite cu lapte vegetal și brânză din soia.

Pentru cei mai mulți însă fasolea și cartofii rămân alimentele de bază în Postul Paștelui.

Producătorii se plâng de vânzările scăzute, deși, spun ei, prețurile au rămas la fel ca anul trecut.

Cea mai scumpă este fasolea, care se vinde cu 10 lei kg. Ceapa verde costă un leu legătura, iar salata verde și spanacul se vând cu 2,5 lei.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>