Finanțări europene pentru pescuit

Reprezentanți ai primăriilor riverane Dunării, ai societăților comerciale și asociațiilor cu profil pescăresc s-au întâlnit la Fetești într-o dezbatere publică pe tema acordării de fonduri europene pentru acest sector de activitate (23 FEBRUARIE 2018). Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 dispune de o alocare financiară de un sfert de miliard de euro. Cu banii europeni se pot construi puncte de acostare turistică, adăposturi pescărești sau restaurante cu specific pescăresc. De asemenea, banii pot fi folosiți pentru dezvoltarea acvaculturii sau pentru protecția mediului. Beneficiarii programelor sunt primăriile, pescarii sau societățile comerciale care au ca obiect de activitate pescuitul.

Programele vin în sprijinul comunităților pescărești mai puțin dezvoltate economic și urmăresc să asigure protejarea familiilor de pescari în perioadele de prohibiție.

Deși are un potențial de pescuit uriaș, România importă cea mai mare parte din peștele consumat. Și nu este singura problemă din acest domeniu.

Programul este de interes și pentru municipiul Fetești. Situat pe malul brațului Borcea, orașul ar putea să își dezvolte potențialul turistic, dar și pe cel pescăresc.

Proiectele trebuiesc depuse până sfârșitul lunii martie. La întâlnirea de la Fetești au fost prezenți președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița.

Administratie, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>