Aparat medical defect, pacienți puși pe drumuri

Situație critică la Spitalul Municipal din Urziceni. Unitatea medicală riscă să închidă una dintre secții după ce singurul aparat cu care se fac investigații imagistice s-a defectat. Medicul specialist care lucra cu acest aparat este hotărât să plece în străinătate pentru că nu mai are cu ce să consulte pacienții. Aparatul de radiologie s-a defectat în urmă cu mai bine de un an, iar de atunci spitalul, care deservește aproximativ 80.000 de locuitori, funcționează în regim de avarie.

Aparatul de radiologie, vechi de peste un deceniu, a realizat peste 100.000 de investigații. La Spitalul din Urzceni ajung majoritatea victimelor accidentelor rutiere produse pe DN 2 – București- Buzău, cunoscut și ca drumul morții.

Tânărul medic face de 7 ani naveta de la București, însă acum se gândește să plece în străinătate pentru că este lipsit de posibilitatea de a-și trata pacienții. Fără aparatul de radiologie, medicii nu pot pune diagnostice corecte, iar pacienții sunt trimiși pentru investigații la București.

Problema poate fi rezolvată doar de Ministerul Sănătății sau prin accesarea fondurilor europene. Prețul unui aparat nou de radiologie ajunge la aproximativ 200.000 euro.

Sanatate, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.