Criză de forță de muncă la Consiliul Județean Ialomița

Criza forței de muncă devine tot mai acută. Piața muncii din România are nevoie de zeci de mii de angajați. Orașele sunt împânzite cu anunțuri de recrutare din toate domeniile de activitate, însă doritorii lipsesc. Firmele private, dar și instituțiile publice caută cu disperare personal. Consilul Județean Ialomița are nevoie de 70 de angajați. Instituția funcționează acum doar cu jumătate din numărul de salariați prevăzut în organigramă. Este nevoie de juriști, ingineri, IT-iști și arhitecți. Chiar dacă salariile au fost mărite, solicitanții întârzie să apară.

În lipsa personalului, angajații fac cu greu față volumului mare de muncă și sunt nevoiți să rămână multe ore peste program.

Cei mai mulți preferă sa plece în străinătate, unde salariile sunt mult mai mari.

La nivelul județului Ialomița sunt disponibile 300 de posturi. Cel mai mare deficit se înregistrează în domeniul construcțiilor, IT-ului, agriculturii, medicinei și în comerț.

Administratie, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>