Sortimente noi de miere la târgul apicol

Miere de albăstrele, de castan sau de zmeură sunt cele mai noi sortimente de miere de albine pe care apicultorii le-au scos pe piață pentru a atrage cumpărătorii în acest an. Sunt foarte aromate, au numeroase indicații terapeutice, însă, e drept și un preț pe măsură. Un kilogram de miere de albăstrele ajunge, de exemplu, la 50 lei. Cele mai scumpe sunt însă produsele pe bază de polen și propolis, care se vând și cu 100 lei kilogramul (10 MARTIE 2018).

Zeci de apicultori din toată țara s-au strâns la Slobozia la târgul mierii. Stuparii au adus cu ei cea mai bună și gustoasă miere, de la cea de tei și salcâm, până la mierea de mentă, castan și levănțică. Apicultorii spun ca prețul a rămas același ca anul trecut deși temperaturile scăzute de la sfârșitul iernii au afectat albinele.

Produsele contra gripei și răcelilor au fost cele mai căutate de cumpărători.

Prețul mierii variază în funcție de sortiment. Cel mai ieftin se vinde mierea polifloră, cu 20 lei kilogramul, iar cea mai scumpă este mierea de salcâm, de albăstrele sau de rapiță care ajunge și la 50 lei borcanul.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>