Mesaj emoționant de unire din Bucovina

O veritabilă lecție de istorie și iubire de țară a fost oferită de un grup de copii din zona Cernăuți,în anul Centenarului. Micuții, care au prezentat la Slobozia un spectacol dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, au stârnit ropote de aplauze și lacrimile spectatorilor după ce au interpretat un cântec impresionant despre dezbinarea țării și dragostea de patrie (23 MARTIE 2018).

După trei ore de stat în vamă și un drum anevoios de 500 km prin viscol, micii artiști bucovineni au ajuns la Slobozia, unde au intrat direct pe scenă. Portul strămoșesc purtat cu atâta mândrie de copiii din Bucovina, cântecul popular interpetat cu atâta dor și drag au trezit printre spectatori puternice emoții.

Recitalul lor a fost în același timp și unul umanitar. Micuții vor susține în România încă 4 spectacole: la Parlament, la Horezu, la biserica Mărcuța, iar pe 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, vor fi la Suceava. Ei speră să strângă banii necesari renovării sediului în care funcționează Centrul Bucovinean de Artă din Cernăuți, o clădire veche românească aflată într-o stare avansată de degradare.

Micii artiști din Bucovina au venit la Slobozia la invitația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și a Primăriei Slobozia în cadrul unui eveniment menit să marcheze împlinirea a o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Spectacolul, intitulat sugestiv” Uniți în cuget și simțiri”, a cuprins momente patriotice, dansuri și cântece populare în interpretarea unor formații și artiști ialomițeni.

Spectacolul a fost una dintre acțiunile dedicate Centenarului Marii Uniri.

Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>