Afaceri de succes prin GAL Danubius Ialomița-Brăila

Afaceri de succes finanțate prin fonduri europene nerambursabile în comunitățile rurale din Ialomița și Brăila. Proiectele îndrăznețe sunt obținute prin măsurile de finanțare ale Grupului de Acțiune Locală Danubius Ialomița-Brăila și urmăresc dezvoltarea comunităților locale, creșterea nivelului lor de atractivitate și crearea de noi locuri de muncă. Cinci astfel de proiecte s-au dovedit eligibile și au obținut o finanțare de 40.000 euro fiecare. Două dintre acestea vor fi realizate în județul Brăila, iar celelate trei în Ialomița: la Giurgeni, Luciu și Gura Ialomiței (27 MARTIE 2018).

Printre beneficiari se află și Mirela Ionela Drăgănică. Farmacist de profesie, tânăra și-a dorit să pornească o afacere în domeniul cosmenticelor bio la Luciu, iar acum visul său a devenit realitate. Cei 40.000 euro obținuți prin măsura de finanțare a GAL Danubius Ialomița-Brăila de creare de noi activități non-agricole în mediul rural o vor ajuta să achiziționeze echipamentele și aparatura necesare producerii cosmeticelor din ingrediente organice.

Un alt proiect care a obținut finanțare nerambursabilă este cel al soților Ignat din localitatea Frecăței, Brăila, care își propun să dezvolte o afacere în domeniul turismului local.

La Giurgeni, în Ialomița, va fi înființat un atelier de țesut, cusut și împletituri din fibre vegetale derulat de GAL Danubius Ialomița-Brăila prin proiectul Rural Creativ.

GAL Danubius Ialomița-Brăila este cel mai mare grup de acțiune locala din România și numară 29 de localități din județele Ialomița și Brăila.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>