Diguri monitorizate zi și noapte

Dunărea le dă emoții autorităților din localitățile riverane. Apele au crescut și au inundat sute de hectare de islazuri, păduri și grădini.Digurile sunt monitorizate zi și noapte și au fost pregătiți mii de saci cu nisip pentru a se interveni în caz de urgență. La Fetești, apele umflate ale brațului Borcea al Dunării au depășit cu 7 cm cota de inundație, iar stăvilarele sunt supuse acum presiunii apei, care staționează de trei zile (2 APRILIE 2018).

De la Fetești și până la Giurgeni, autoritățile din Ialomița monitorizează digurile 24 de ore din 24. În multe locuri apa s-a infiltrat și a inundat terenurile din apropiere. La Stelnica, fluviul a ajuns până în grădinile oamenilor.

Câțiva kilometri mai încolo, la Fetești, prima linie de apărare a orașului a fost întărită cu peste 3000 de saci cu nisip. Autoritățile au pregătit alte câteva mii pentru a interveni în cazul în care nivelul apei va crește sau dacă digul va ceda pe unele porțiuni.

Și o porțiune din drumul național 3B a fost protejată cu saci cu nisip, după ce apele au inundat terenurile din vecinătatea șoselei.

Autoritățile rămân în alertă și săptămâna aceasta. Nivelul ridicat al apelor pune presiune pe diguri.

Administratie, Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>